Bezoek aan Vivir en Amor in Guatemala!

Joke en Mathieu hebben Pojom bezocht en brachten mooi nieuws mee! Joke werkte 10 jaar geleden als vrijwilligster voor één en een half jaar mee aan het schoolproject binnen Vivir en Amor. Joke kon vele studenten op weg helpen naar het behalen van een diploma, waar deze jonge mensen nu de vruchten van plukken. Mathieu was erg benieuwd om de verhalen van Joke ook in levende lijve te ontdekken.

Het schoolproject blijft ons allen erg genegen, vooral toen de nood er aan kwam om de school uit te breiden met extra klaslokalen door het stijgende aantal leerlingen. Joke engageerde zich om mee te zoeken naar financiële middelen hiervoor. De West-Vlaamse provincie besloot eerder deze maand om dit project te ondersteunen! Onze grote dank hiervoor! Wordt vervolgd!

Lien en Stijn bezochten Pojom en Yalanhuitz en hadden ook een missie! Zij combineren hun reis (deze keer door Guatemala, Belize en Mexico) graag met engagement voor een lokaal project! Via Medihulp Kortrijk (steun voor Vivir en Amor bij aankoop medicatie) leerden ze ons gezondheidsproject in Yalanhuitz en Pojom kennen. Lien en Stijn verzamelden een valies vol verbandmateriaal, die ze hebben afgegeven in de kliniekjes! Ze ontdekten beide dorpen en maakten kennis met het team van Vivir en Amor en de vele giechelende kindjes! Hun avonturen kun je lezen op hun blog: Stijn's adventure 'Guatemala - Belize - Mexico': https://www.polarsteps.com/StijnDeJongh1/8113632-guatemala-belize-mexico.

Wij danken van harte Joke en Mathieu, alsook Lien en Stijn voor het engagement dat ze betoonden ter ondersteuning van Vivir en Amor.

Joke en Mathieu (foto vanuit Tikal)

Joke en Carlos, coördinator van de gezondheidspost in Pojom

Zicht op Pojom met helemaal rechts achter de bomen de Casa Materna. Links het schoolgebouw van Ineb Pojom dat gerenoveerd wordt.

Lien en Stijn in Pojom