U bevindt zich hier: Skip Navigation Links
Skyline steunt Vivir en Amor
Skip Navigation Links.

Izegem, december 2017 - Skyline Communications uit Izegem heeft een wel heel opmerkelijke actie op touw gezet in het kader van Music For Life. Als verlengstuk van het interne gezondheidsprogramma wordt er dit jaar flink bewogen en gezweet ten voordele van Vivir en Amor, een lokale vzw die gezondheids- en onderwijsprojecten ondersteunt in Pojom en Yalanhuitz, twee dorpen gelegen in de noordwestelijke hooglanden van Guatemala.
 
Tijdens De Warmste Week zullen alle Skyline-medewerkers wereldwijd virtueel de afstand tussen Roeselare en Yalanhuitz stappen. Wanneer de minimumafstand van 9000 km wordt overbrugd, dan geeft Skyline 5000 euro aan Vivir en Amor. Op die manier willen ze deze Roeselaarse vzw helpen bij het uitbouwen van eerstelijnsgezondheidszorg voor een 14-tal dorpen in de regio San Mateo. Voor elke bijkomende 1000 stappen wordt nog eens 0,5 euro extra geschonken, tot een maximum van 10.000 euro.
 
Alle individuele stappen worden bijgehouden via een eigen Fitbit-activiteitsmeter. Tijdens De Warmste Week worden er verschillende sportactiviteiten georganiseerd om een zo hoog mogelijk eindbedrag te behalen. “Een cloud-connected activiteitsmeter voor iedere medewerker maakt deel uit van ons interne gezondheidsprogramma,” verduidelijkt Pieter-Jan Vuylsteke van het Skyline Sports Committee. “Hier worden we echt het hele jaar door gestimuleerd om zoveel mogelijk te bewegen. We hebben hier op kantoor een eigen fitnessruimte met professionele toestellen, erkende sportcoaches brengen regelmatig op maat gemaakte sportprogramma’s en Skyline organiseert en sponsort ook de deelname aan externe sportevenementen.”
 
Begeleide stads- en natuurwandelingen, zumba-lessen, allerhande balsportwedstrijden, tafeltennistoernooitjes, klim- en atletiekinitiaties, … iedere dag staan in alle vestigingen tal van sportactiviteiten op het programma die moeten helpen bij het behalen van het doel. Alle medewerkers in Izegem, Lissabon, Miami en Singapore doen mee. “We zijn echt overdonderd door zoveel enthousiasme,” zegt Hanne Dejonckheere, één van de bezielers van Vivir en Amor. “Met de steun van Skyline kunnen we ginder nieuwe batterijen voorzien voor de zonnepanelen op de kliniekjes. Die zijn dringend aan vervanging toe en zijn cruciaal in het bieden van eerstelijnshulp aan de lokale bevolking.”
 
De hele actie kan online gevolgd worden op https://charity.skyline.be. Op de laatste dag gaan een aantal medewerkers al fietsend, lopend en wandelend van Izegem naar Domein Puyenbroeck voor de slotshow van Music For Life.

Meer via https://radio2.be/de-madammen/warmste-madam-evy-gruyaert-bij-skyline-communications