U bevindt zich hier: Skip Navigation Links
Hanne op bezoek in Guatemala
Skip Navigation Links.

Op 31 maart gaat Hanne terug naar Guatemala voor een werkbezoek van twee weken.

Hanne kreeg van de Raad van Bestuur een welomlijnde opdracht. Hanne zal contacten leggen met het ministerie van Volksgezondheid om de banden tussen het project Vivir en Amor en de overheid verder aan te halen. Het blijft immers de grote doelstelling om op termijn het project geheel of gedeeltelijk over te dragen naar of te laten opnemen in het Guatemalteekse overheidsnetwerk.

En natuurlijk zal Hanne ook ter plaatse gaan om de projecten te bezoeken in Yalanhuitz en Pojom. Ze zal er 'de visu' een stand van zaken opnemen van de werking van de clinica. Dit zal gepaard gaan met nogal wat werkvergaderingen met de lokale teams en de dorpsverantwoordelijken. Er is voor de 'promotores' ook een opleiding voorzien.

Maar naast die praktische aangelegenheden wil Hanne vooral de appreciatie van het bestuur overbrengen aan de teams. Het doet ons in elk geval genoegen vast te stellen dat de promotores sedert het terugtrekken van de vrijwilligers niet bij de pakken zijn blijven zitten. Ze geven blijk van een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheidszin. Dat het aantal patiënten en spoedgevallen allerminst gedaald is, is volledig hun verdienste en doet ons het beste verhopen voor de toekomst.

Na haar reis zal Hanne via een nieuwsbrief verslag uitbrengen van haar belevenissen.

We wensen haar een goede reis en een aangenaam en leerrijk verblijf.

Raad van Bestuur